RecoverIT AS ble stiftet i 2017, men historien bak selskapet strekker seg mye lengre tilbake enn som så. Grunnlegger og Daglig Leder Espen Brandt startet sin datakarriere allerede tilbake på midten av 80-tallet – den gang da operativsystemene ble lastet fra kassetter og datamaskinene hadde mindre minne enn dagens kaffemaskiner. Commodore 64 gjorde sitt inntog, spill og programmer ble lastet fra kassetter og etter hvert også fra 5,25″ floppy disketter.

Hjemme-PC’er startet så vidt å bli et kjent begrep, og lykken var til å ta og føle på for de fleste da de første harddiskene ble allmenn tilgjengelige – men desto større var frustrasjonen når de innimellom gikk i stykker og alle de 10 megabytene var vekk.

Siden den gang har et ukjent antall harddisker tatt kvelden, mens Espen i hovedsak har drevet med IT-relatert arbeid; alt fra salg og bygging av maskiner, til drift og support for små og store bedrifter.

I 2014 ble et fulltids bachelor-studie i Digital Forensics påbegynt hos Noroff Universitet i Kristiansand, dette ble fullført i 2017. Studiet dekket tema som Digital Etterforskning, Filsystem Analyse, Data Gjenoppretting, Trådløse- og Mobile Enheter, IOT (Internet of Things), Nettverks sikkerhet, Risiko Analyse, Etisk Hacking, Prosedyrer og Lovverk samt en hel rekke andre relevante områder. Gjennom mesteparten av studiene ble det også gjennomført prosjekter rundt datagjenoppretting fra harddisker og mobile enheter (smarttelefoner) anskaffet på bruktmarkedet, for å avdekke om- eller hvor mye personlige data som etterlates på slike enheter ved salg. Bachelor-oppgaven hadde hovedfokus på sikker sletting av data, med et kritisk syn på svakheter i en del av dagens «sikre» metoder.

I kjølvannet av studiene har det vært gjennomført spesialtrening i Datagjenoppretting hos ACE Laboratory – en av verdens fremste aktører innen profesjonell data recovery.

RecoverIT AS vil være en arena hvor 30 års erfaring, fersk kunnskap innen Digital Forensics samt ytterligere spesialisering innen Datagjenoppretting vil bli realisert.

1980-tallet | begynnelsen

Startet som ekstrahjelp i lokal dataforretning i tidlig tenårene. Frøet ble sådd, og interessen startet å blomstre. I årene som kom ble mengder av nyttig kunnskap tilegnet, mye som faktisk fremdeles er elementært også i dagens systemer.

1990-tallet | fortsettelsen

IT utgjør en stadig større del av hverdag og fritid. Fungerer som Daglig Leder i IT-selskap som produserer og leverer PC’er til private og bedrifter. Går etter hvert over i konsulentbransjen, med oppdrag for mellomstore bedrifter i Bergensområdet.

2000-tallet | alvoret

Verden har lenge forberedt seg til år 2000 (Y2K) og påfølgende undergang for alt av IT-systemer, noe som i ettertid viste seg å gå bedre enn først spådd. I denne perioden består hverdagen av IT drifts- og supportoppdrag for en av Norges største bank- og forsikringskonsern, et langvarig oppdrag som etter hvert gir mye nyttig kunnskap om store IT-miljøer. Ansvar og arbeidsoppgaver varierer gjennom 14 års arbeid i dette miljøet, noe som har resultert i en god breddekunnskap innen IT.

2015 | nye tider

Uro i konsulentmarkedet medfører at jeg tar et drastisk valg og «hopper av» karusellen for å spesialisere meg innen nyere fagfelt. Valget faller på Noroff Universitet og en 3-årig Bachelorutdannelse innen Digital Etterforskning. Underveis øker interessen for Datagjenoppretting, noe som gjenspeiles i flere prosjekter i løpet av studiene. Etter fullførte studier tas ytterligere spesialisering hos Ace Laboratory – en av verdens fremste aktører innen profesjonell data recovery, samtidig som RecoverIT ser dagens lys.

2017 | fremover

Etter noen år med kunnskapsoppbygging er nå motivasjonen for å realisere dette i form av nye oppdrag på topp. Ny lab med topp moderne software og hardware for data gjenoppretting er på plass slik at uheldige kunder med datakrasj på harddisker, minnepenner, minnekort eller andre enheter – kan få hjelp til å redde uerstattelige data. Foruten Datagjenoppretting vil tjenester innen Digital Etterforskning og IT-Sikkerhet tilbys, slik at private og bedrifter kan motta hjelp i vanskelige situasjoner. Som kunde kan du være 100% sikker på at RecoverIT vil strekke seg så langt som mulig for å gjøre deg 100% fornøyd.

Velkommen som kunde hos RecoverIT AS